Over ons

Wij zijn de familie Bozikis en wonen sinds 2013 in Nederland. Voorheen woonden wij in Lithakia, op het prachtige Griekse eiland Zakynthos gelegen in de Ionische zee.


Sinds we in Nederland zijn missen we uiteraard onze familie en vrienden, maar ook de verse producten die het eiland te bieden heeft, waaronder de heerlijke olijfolie.

Daardoor is het idee ontstaan om de olijfolie te gaan importeren zodat we toch van onze 'eigen' olijfolie kunnen genieten. Inmiddels hebben we al een kleine klantenkring weten op te bouwen van liefhebbers van deze heerlijke olie en olijfproducten.


Diegenen die Zakynthos al eens bezocht hebben, kennen misschien de olie al van een bezoek aan de olijffabriek 'Aristeon'. In deze olijffabriek, gelegen in het dorpje Lithakia,  kun je zien hoe de olijven worden geoogst d.m.v. een korte filmpresentatie en hoe olijfolie wordt geproduceerd.  Er worden rondleidingen gegeven, er kan olijfolie geproefd worden en ze hebben een klein museum met oude werktuigen buiten de fabriek. 

Olijven geoogst door o.a. onze eigen familie op Zakynthos worden hier verwerkt. In samenwerking met deze fabriek importeren wij onze olijfolie.

Olijvenfabriek Aristeon in Lithakia waar jaarlijks van oktober tot en met maart de lokale boeren hun olijven naartoe brengen. 

Buiten liggen de zakken met olijven te wachten tot ze geperst kunnen worden. Rondom de fabriek zijn oude werktuigen te bezichtigen waarmee men vroeger olijfolie produceerde.

Binnen in de fabriek waar o.a. de persmachines staan en de silo's waar de olijfolie in wordt opgeslagen. Tevens is het mogelijk om hier de olie te proeven. Men verkoopt hier ook nog andere olijf gerelateerde producten.